752
752

NASHVILLE — Mitt livs andra ”tornado watch” inträffade när jag låg och sov i Nashville, Tennessee, natten till tisdag. Flera tornador orsakade stor förödelse och minst 19 dödsfall i norra och östra delarna av Nashville.

Den närmaste från där jag låg och sov i mitt hotell ödelade enligt nyhetsrapporter en rockklubb, The Basement East, 20 minuters promenad från mitt hotell.

Det åskade enormt mycket under natten och ovädret, som täckte Tennessee och stora delar av Alabama söderut, resulterade i flera tornados särskilt norr om Nashville.

Förödelse utanför Nashville till vänster. Rockklubben The Basement i centrala Nashville till höger. Foto: NBC News/Twitter

Mer bilder från The Tennessean här. Den här kartan visar var virvelvindarna gjorde sina ”touchdowns”:

ANNONS

På morgonen var frukosten inställd på hotellet eftersom kvinnan som skulle ha fixat den hade fått sitt hem förstört, enligt information på hotellet i morse.

Min första ”tornado watch” då? Det var 1998 i North Carolina när jag pluggade på college en termin där. Vi fick gå ner i källaren och vänta där någon timme medan ovädret passerade. Men det blev aldrig någon tornado den gången.

Så här rapporterar invånare, nyhetsmedier och myndigheter runt Nashville om ovädret:

In this article