1161 0LÖVSKÄR. Sitter i båten den 29 september förtöjd vid Lövskär, strax syd om Nämdö. Det duggregnar och är alldeles kolsvart ute. Vinden har mojnat och värmen i båten är just nu 15 grader, tack vare två oljelampor och ett gäng värmeljus. Dessutom har jag värmaren också, den har ännu inte dragit igång. Gör väl det om någon timme kan jag tänka mig.

Två andra motorbåtar ligger en bit bort i viken. Det var hyfsat blåsigt på vägen hit över Nämdöfjärden, hela båten blev översprejad av vatten i vågorna. Men det gick stabilt. Någon grillning blev det inte pga vädret, men jag har i alla fall gjort korvgryta. Förträffligt gott.

Det tynger sinnet en smula att detta kan vara årets sista skärgårdstur med egen båt. Hur väl minns jag inte de första turerna i maj i år, då andra sommaren med båten just var på väg att börja. Det känns som alldeles nyss som vi var på Grönskär och klättrade upp i fyren där på Internationella fyrdagen, trots att det var den 19 augusti, över en månad sedan. Helgen vid vid Stora Alskär med pappa känns inte heller så länge sedan, då vi besökte Sandhamn. Men det är snart en månad sedan. För att inte tala om i juli, då vi bland annat tog oss ner till fantastiska Huvudskär och hade ett par fantastiska dagar med bad, klippor och sol. Det blev flera besök på Sandhamn i sommar förresten, jag var där redan den 17 maj, vilket du kan läsa om här.

Nu väntar dock det mörka elände som ingen människa, nästan, blir glad av. Båten ska få ligga i sjön ännu åtminstone en vecka eller två, men sedan när oktober drar sig mot sitt slut så får kanske även jag inse att sommaren faktiskt är över, även den här gången.

Men, tröst i bedrövelsen, det kommer en ny.

EN RESANDE REPORTERS ÄVENTYR.
http://erikbergin.blogspot.com
In this article