856 0

INGARÖ VARV. Tro det eller ej, men idag – den 29 december – har jag bottenmålat båten. Sidorna under vattenlinjen är vackert mörkblå igen, botten är åtminstone blå, där har jag mest fyllt i de fläckar som färgen lossnat på. Dessutom är akterspegeln hjälpligt polerad med det sista som fanns kvar av polermedlet.

Det var en fin dag på Ingarö, några grader varmt som mot eftermiddagen istället blev några grader kallt och gjorde att jag knappt kom uppför varvsbacken med Chevan. Det var bara jag där, sånär som på två karlar från Sjöräddningssällskapet som var där och styrde med deras räddningsutrustning som står i en bod vid varvet.

– Är du väldigt sen eller extremt tidig, undrade en av dem när han såg att jag var igång och vårrustade båten redan i december.

Han tyckte att jag borde ta båten i en container över till USA – det är en tanke som tål att fundera över.

En ensam Delta kom puttrande in i viken och en liten öppen motorbåt såg jag också åka förbi.

Ute vid Björknäs längst ut på Ingarö var det mera liv – restaurangen var igång och en liten öppen Buster med ett par i skulle just lägga ut i den krabba sjön precis som solen gick ned. Från söder kom en strålande fin stålbåt åkande som lade till och två karlar gick i land för att få sig ett skrovmål på restaurangen.

En sista båtlunch blev det också: ostmacka, kantarellsoppa och kaffe på båtköket. Det gäller att utnyttja fartyget så gott det går.

Skärgården lever, även i december. Och jag har officiellt invigt 2014 års båtsäsong med lite ny bottenfärg.

GALLERI INGARÖ I DECEMBER

In this article