969 0
969 0

NEW YORK, THANKSGIVING — Det blev ett sent firande igår på jazzkomplexet Frederick P Rose uppe vid Columbus Circle vid sydvästra hörnet av Manhattan, ett stort konserthuskomplet helt dedikerat till jazz. Först hörde vid en konsert på runt en timme med Wycliff Gordon, en stor kille från sydstaterna som visade sig vara rent överjävlig på trombon och trumpet. Väldigt kul att se, även om det främst var modern jazz som jag inte är överdrivet förtjust i i vanliga fall. Men sitter man, som här, och dricker goda drinkar tre meter från scenen och ser New Yorks skyline (bilden ovan) på andra sidan Central Park utanför fönstren så går även modern jazz ned.

Här är ett kort videoklipp av Wycliffe och hans band:

Vi hamnade vid samma bord som ett par från Brasilien som var roliga att prata med – killen hade exempelvis suttit med i den grupp som förhandlade med Sverige om köp av Jas 39 Gripen (!). Bara en sån sak. Så tiden gick snabbt. När Wycliffe klev av scenen efter någon timme så dök en annan snubbe upp med ett annat band och fortsatte lira. Vad han hette vet jag inte, men han var i alla fall en groteskt skicklig pianist.

Senare på natten delade jag hiss med bandet på väg ned, och tydligen hade de tyckt att flera i publiken suttit och pratat för mycket medan de spelade. Det vet jag inte om jag hörde något av för min del, men kanske var det fler som inte gillar modern jazz egentligen.

Hur som helst blev det hela till ett mycket kul och annorlunda firande. Som drog ut på tiden till frampå morgontimmarna, så idag har väl inte så värst mycket uträttats kanske. Men idag är dessutom helgdag här i USA, nämligen Thanksgiving. Så ikväll blir det kalkonmiddag med några vänner. Hur förra årets dito avlöpte kan du läsa om här på bloggen.

I denna artikel


Delta i konversationen: kommentera här