885

Slumpen gav mig lite insidertips om Filippinerna, som är ett av resmålen på min lista. Inför nyåret skulle jag införskaffa ett par fyrverkeripjäser och det visade sig att försäljaren, en skåning, bor på (i?) Filippinerna sedan sju år tillbaka, han ska dit igen strax efter nyår.
– Det absolut bästa landet i Sydostasien, säger han. Jag har varit i Thailand, Laos och de där men Filippinerna är mycket bättre. Thailand är förstört av turismen.
Jag har ju varit i Thailand själv och håller iochförsig inte med om att det är förstört – men visst är det betydligt mer turister där än på andra håll i Sydostasien. Allt handlar om hur man definierar förstört.
Han tipsar om flygbolagen Sea Air och Asian Travel, som för ett par hundralappar tar en från Manilla till exempelvis Boracay, Cebu och en annan av tiotusentals öar, Malas Pasve eller nåt i den stilen (han skrev lite illa på min lapp).
– Det är ö-liv som gäller, säger han. Ta inte färjan, flyg istället.
Boracay menar han är ”femstjärnig” med alla husen byggda under palmer. En snabb googling ger antydning om fina vyer.
Får se vad det blir av alltihop, det är synd att mina reseplaner har hamnat på efterkälken den här säsongen. Det två senaste åren har jag varit ute ett halvår i förväg, nu blir det i bästa fall en dryg månad.

EN RESANDE REPORTERS ÄVENTYR.
http://erikbergin.blogspot.com
In this article