1116


Vi har kollat in Celebration, Disneys konstgjorda stad som invigdes
1994 strax sydväst om Orlando, granne med Disney World. Värsta gated
communityn. Perfekta gator, dockhus i rader. Små högtalare i buskarna
spelar låg musik. Människorna som bor där köper inte bara ett hem: de
investerar i en livsstil. Själv skulle jag inte stå ut en dag.

Massivt nyhetspådrag där när vi kommer dit. Tampas fotbollslag, Tampa Bay Buccaneers, är på träningsläger och har tagit in på Celebrations stadshotell, meddelar en polis. Fem, sex ob-bussar från lika många tv-kanaler har riggat upp där utanför vid det konstgjorda torget vid den konstgjorda sjön. Stekvarmt. Vi äter lunch. Alex köper glass.

Efter en rejäl felkörning – vi hade för dålig karta – på en timme är vi äntligen på väg mot Miami via Florida turnpike. Betalväg, så vi girar nog av vid kusten och kör interstate sista biten. Blir senare ankomst än vi tänkt.

Har förlängt bilhyran till imorgon också. Orkar vi så blir det koll på
alligatorer i Everglades.

EN RESANDE REPORTERS ÄVENTYR.
http://erikbergin.blogspot.com
In this article