Majestätiska vyer från 230 Fifth

2665
2665

NEW YORK-GUIDEN — När våren är kommer till New York finns det få bättre aktiviteter än att hänga på en av stans många takbarer. En av de största är 230 Fifth, som även är dess adress: 230 Fifth Avenue (vid 27:e gatan, se karta).

nypodd-rooftopNEW YORK-PODDEN Hör mig och Daniel Svanberg prata om NYC:s bästa takbarer i nytt avsnitt av New York-podden • Gilla på FB

230 Fifth är en jättestor bar med gott om plats för stora sällskap, förutsatt att du är där i god tid (baren öppnar kl 16). En våning ner finns ytterligare en bar i en nattklubbsliknande lokal som visserligen har ett par år på nacken men som bjuder än ännu bättre utsikt över New York än själva takbaren, som har ett högt säkerhetsstaket i vägen.

230 Fifth en fin vårdag i maj. Foto: Erik Bergin
230 Fifth en fin vårdag i maj. Foto: Erik Bergin

Det går att boka bord och hela sektioner av baren om man vill vara säker på att få plats. Drinkarna görs snabbt av skickliga bartenders.

[contextly_sidebar id=”HNGkTCMsvSZYAmHSFMTwl178Muzofi9I”]

En cocktail kostar 14-15 dollar – inte stans billigaste men å andra sidan får du inte den här utsikten någon annanstans.

Mysfaktorn är inte det här ställets främsta styrka (gå hellre till Gallow Green i så fall), istället är det vyerna, utrymmena och läget ett stenkast norr om Madison Square Park som gör att man går hit.

Till New York-guiden

In this article