1182
Borgmästaren i New Orleans, Ray Nagin, har givit order om tvångsevakuering av New Orleans idag, söndag, samtidigt som orkanen Gustav ökar i intensitet ute över Mexikanska golfen. Kuba har drabbats svårt av översvämningar och bortspolade vägar, rapporteras det från Havanna.

Evakueringsordern gäller från kl 8 lokal tid och Nagin, som i en intervju valde att ge Gustav det domedagsklingande epitetet ”alla stormars moder”, varnade via medier för att alla som inte befinner sig hemma kan komma att arresteras. Tidigare har stadsledningen meddelat att staden inte kommer att stå för några skyddsrumsanordningar under det att Gustav slår till. Arenan Superdome, där tusentals människor sökte skydd 2005 undan Katrina, har stängts. I linje med evakueringsplanerna enkelriktas nu motorvägarna ut från New Orleans in i Louisiana.

EN RESANDE REPORTERS ÄVENTYR.
http://erikbergin.blogspot.com
In this article