1829

Guinness firar 250 år i sommar 

– bra anledning till Irlandsresa 

Nästa resa går till Dublin, Irland, med mamma i juli. Redan nu har jag bokat biljtter för besök på Guinnessbryggeriet i Dublin. Det är finkultur på högsta nivå och det råkar dessutom vara så att bryggeriet firar 250-årsjubileum i sommar med en rad festligheter, läser jag i ett pressmeddelande. På helgerna under sommaren blir bryggeriet ”ett spektakel av musik och dans”, utlovar bolaget, och nämner bland annat jippon som att Guinness egen chefskock Justin O’Connor visar hur man lagar traditionell irländsk stuvning. Man kan gissa att det liras en hel del Dubliners-låtar på gator och torg.
Ett av världens mest kända bryggerier som firar 250 år räcker gott för mig som anledning att besöka Dublin.
EN RESANDE REPORTERS ÄVENTYR.
http://erikbergin.blogspot.com
In this article