837

PEKING. Sitter med en kaffekopp framför mig med den här utsikten och väntar på en omelett. Klockan är kvart i elva lokal tid i Peking. En mycket konstig känsla på den gigantiska nya flygplatsen: minutiöst rent, lite människor, amerikanska christmas carols i högtalarna (Silent Night, följd av Jingle Bells precis nu) och servitriser som ser ut att vara elva år, klädda i tomtekostym. Om nån kommit fram och sagt ’Welcome to New York’ eller ’Chicago’ hade jag gått på det om det inte varit för alla Air China-plan utanför på plattan.

Det är kallt i Peking, -7 sa de på planet. Jag har inte undersökt om det går att blåsa iväg från flygplatsen in till stan som man gör i New York – kylan och min sommarjacka gör att jag väntar med att se Peking. Kanske är det varmare i mars när jag kommer. Även inne på flygplatsen är det kallt.

Kinesiska BAICs köp at Saabteknik toppar business-delen i China Daily. Rätt medioker tidning i övrigt. Ettanyheten är att Kinas president Hu Jintao invigt en gasledning ihop med tre östeuropeiska statsmän. Världens längsta pipeline av den typen om man ska tro tidningen.

(Nu kör de Rudolf med röda mulen.)

Min fligth till Sydney går 15.15 så jag hinner i vart fall utforska flygplatsen rejält.

EN RESANDE REPORTERS ÄVENTYR.
http://erikbergin.blogspot.com
In this article