2252

Vackra sommarstad

NYBROVIKEN. Såg Stockholm som turist idag. Har gått runt kajerna i stan i sommarsolen denna söndag och bara njutit av att allt är så vackert och folk verkar vara så glada. Det är väl bröllopets förtjänst. Aldrig nånsin sett så många turister här, tror hälften av alla jag mött varit utsocknes. Såg det danska kungafartyget Dannebrog lägga ut, det måste vara ett av världens finaste fartyg. Drottningen själv tog dock tydligen flyget, enligt uppgift på kajen. Nu är jag på väg med sightseeingbåt till djurgårn.

Här kommer, som en hyllning till en av världens vackraste städer, en bildserie från igår och idag: Stockholm i försommarskrud, från bröllopshelgen den 19 och 20 juni. Håll till godo och Glad Sommar!

Här ligger vad som måste vara ett av världens vackraste fartyg: Danmarks kungliga fartyg Dannebrog (som flaggan). Fotograferad tidigare idag, söndag, när hon låg förtöjd vid Skeppsbron, någon halvtimme före avgång.
Dannebrog lägger ut från Skeppsbron.
Aktern på Dannebrog.

Lugnt igen, dagen efter bröllopet. Det var här Victoria och Daniel vinkade till folket efter att de kommit åter med slupen Vasaorden efter kortegen genom stan på lördagen.
En bogserare ligger beredd att assistera vid Dannebrogs avfärd på söndagen.
Dagen efter bröllopsfesten…

Det norska officiella representationsfartyget, Norge. Vacker den med men Dannebrog är snäppet vassare.
Här syns folkmassorna som samlats i väntan på bröllopsparets ankomst till Stockholms Slott på lördagen.

Här klev Victoria och Daniel iland från Vasaorden på lördagen (lilla bilden till höger). Dagen efter tar turisterna bilder av den belövade portalen. Gräset som lagts ut låg ihoprullat på kajen.

EN RESANDE REPORTERS ÄVENTYR.
http://erikbergin.blogspot.com
In this article