3947

Sista badet 
på semestern
LINANÄS, LJUSTERÖ. Har nu badat och ätit gravad lax med dillstuvad potatis. Gott. Den första brygga som Vaxholmsbåten lägger till vid på Ljusterö är Linanäs, ett litet samhälle med gästhamn, krog, restaurang och affär. Hit går även SL-bussar från Danderyds sjukhus så den där riktiga skärgårdskänslan infinner sig kanske inte, den man hittar på Möja, Ingmarsö och andra öar längre ut i havsbandet.
Men bada går som sagt. När du går av båten kliver du rakt över vändplanen med ett träd mitt på och fortsätter in på en liten väg rakt fram, lite svår att se först. När du passerat några hustomter till höger kommer du till en skylt, ”Badberget”, och en stig till höger. Den leder till ett, just det, berg som man kan bada ifrån. Det finns till och med stege, lite fjompigt men bra att ha när brisen ligger på och ger en hel del vågor som den gjorde idag.
Snart tar jag båten åter mot Stockholm. Båtresan, fyra timmar t&r, är ju mer än halva nöjet.

BILDEXTRA: 20 bilder från Ljusterö T&R

EN RESANDE REPORTERS ÄVENTYR.
http://erikbergin.blogspot.com
In this article