1513

EAST RIVER PARK, NEW YORK. Åh, vilken fin dag! Det var lätt 20 grader i solen när jag gav mig iväg på en långpromenad längs med East River ända ner till Battery Park på södra delen av Manhattan. En av årets första riktiga vårdagar, med massor av folk som var ute och joggade, fikade, läste på parkbänkar och flanerade omkring. Så här trevlig tror man knappast att New York kan vara när man är mitt uppe i vintern.

Tidigare vårar har jag brukat gå en promis längs Norrmälarstrand på Kungsholmen och kolla in skutorna när våren anländer – i år fick det bli East River Park och södeut längs Manhattan istället. Inte fel det heller. (Att det ska bli minusgrader i nästa veckan igen tar vi och glömmer bort.)

Jag kom iväg först sent på eftermiddagen. Det kan bero på att vi anlände hem kl 04 i morse efter en kanonkul utekväll uppe i Harlem. Så jag var eventuellt inte riktigt tipptopp i morse. Fotografkollega Pontus hade bokat bord på Red Rooster i Harlem, där vi avåt en kvalificerad brakmiddag. Därefter hängde vi kvar på en club i källarn fram till småtimmarna. En del whisky blev det bestämt.

Det här är lite av de bilder och filmer jag samlade på mig i kamera och mobil idag, lördag, av ett vackert New York i vårsol. Jag blev så vårpigg att jag till och med klippte ihop en liten film, 3 minuter lång. Klicka play här nedanför.

Manhattan Bridge och East River Park.
Manhattan Bridge och East River Park.
En gammal vacker salongsbåt på väg norrut längs East River.
En gammal vacker salongsbåt på väg norrut längs East River.
En sopbil.
Vilken fin sopbil!
Under FDR Drive.
Under FDR Drive.
Manhattan Bridge till vänster och Brooklyn Bridge till höger.
Manhattan Bridge till vänster och Brooklyn Bridge till höger.
Brooklyn Bridge.
Brooklyn Bridge.
East River med Brooklyn på andra sidan.
East River med Brooklyn på andra sidan.
Manhattan.
Manhattan.
Fulton Street, Manhattan, med riktning ned mot East River och Old Seaport.
Fulton Street, Manhattan, med riktning ned mot East River och Old Seaport.

EastRiver-15mars2014-9

In this article