4182

CITY ISLAND, THE BRONX — Dagens äventyr har bestått i en körning genom Queens och The Bronx till City Island, en pittoresk liten by som ligger på en ö precis norr om Long Island och strax öster om det fastland som utgörs av New York-stadsdelen The Bronx. Det är en halvtimmes körning från Manhattan, men ljusår iväg vad gäller utveckling. City Island är lite som en tidsmaskin – inte mycket verkar ha hänt i denna lilla by sedan 1960-talet.

Ön är bara ca 2,5 kilometer lång och runt en kilometer bred, och överallt påminns man om att vattnet är precis i närheten. City Island grundades på 1600-talet, läser jag på Wikipedia, och utgör en väldigt fin dagsutflykt från New York City.

Man kommer till ön med bil enbart via en bro, som knyter ihop samhället med The Bronx.

Mer om City Island i New York-podden: Här är New York.

Här är ett par bilder från City Island:

En öde småbåtshamn på City Island.
En öde småbåtshamn på City Island.
Huvudgatan City Island Avenue.
Huvudgatan City Island Avenue.
Här tar City Island slut: ett stopplyse markerar änden på City Island Avenue.
Här tar City Island slut: ett stopplyse markerar änden på City Island Avenue.
En trawler väntar på iläggning vid en av City Islands småbåtsmarinor.
En trawler väntar på iläggning vid en av City Islands småbåtsmarinor.
Det narina temat finns överallt på City Island – som här, i en (stängd) antikvitetsbutik längs huvudgatan.
Det marina temat finns överallt på City Island – som här, i en (stängd) antikvitetsbutik längs huvudgatan.

Mer om City Island blir det i kommande avsnitt av Här är New York.

KARTA CITY ISLAND

Annars finns inte mycket att berätta om den här söndagen i New York. Vädret är grått idag igen och det har regnat och faktiskt åskat lite alldeles nyss. Nu är klockan snart åtta på kvällen och jag ska ta och käka lite sushi som ligger i kylen från igår. Imorgon är det jobb igen – jag har ett mastodontreportage att skriva klart som jag hoppas få gjort måndag-tisdag. Men det dyker säkert upp något annat också, det gör det alltid.

In this article