2431
2431

Hane ligger i korsningen 20:e gatan/2:a avenyn på Manhattan och håller sig med ett japanskt fusionkök, med influenser från resten av Asien. En inte helt oangenäm drinkmeny finns och utöver sushi erbjuds bland annat goda sallader och mera klassiska japanska rätter.

Inredningsstilen är fräscht och modern och lämpar sig även för en bättre middag, varför prisvärdheten får betraktas som rätt hög.

Vi kan rekommendera tonfisksalladen (bilden), som funkar för en stabil lunch eller lätt middag, och mojiton, som väl inte är New Yorks bästa men som ändå försvarar sin plats i listan.

Här ligger sushistället Hane.

Läget utmed 1:a avenyn gör att det alltid finns något att titta på från uteserveringen på trottoaren om sommaren. Detta är inte New Yorks mest turisttäta kvarter, med mega-bostadsområdet Stuyvesant Town söderut och Peter Cooper Village norrut, men kanske just därför kan kvarteret vara värt ett besök.

Detta är vardags-New York, med folk som skyndar till jobbet, från affären eller som kommer åter svettiga från en joggingrunda längs East River.

Vill du förlänga kvällen är det bara att fortsätta söderut förbi 14:e gatan och in i East Villages labyrint av barer.

Hahne vid 20:e gatan och 1:a avenyn, Manhattan.
Hahne vid 20:e gatan och 1:a avenyn, Manhattan.
Mojiton för 10 dollar håller måttet.
Mojiton för 10 dollar håller måttet.

 

In this article