2452
2452

newyork-logoTORSDAG — Jag är förkyld – igen! Vad har jag gjort för att förtjäna detta, undrar man. Först trodde jag att det var pollen, nu när det är vår och allt, men nu snorar näsan och hostar halsen. Särskilt olämpligt är det eftersom det kommer fullt med folk den här och nästa vecka, men jag tror att jag ska lyckas förhala snuvan så pass mycket att jag kan gå ut och roa mig.

Igår, till exempel, var jag med ett gäng på Back Room på Norfolk Street i Lower East Side, en så kallad speakeasy-bar som man inte hittar till om man inte känner till den. Bilden här ovanför visar ingången. Just den här sägs vara i mer eller mindre originalskick från förbudstiden i början av 1900-talet, då gangstrar och andra som ville ta sig ett järn hängde här och drack smuggelsprit. Mer info finns här.

Baren saknar fönster men har däremot bland annat en lönndörr bakom en bokhylla där gäster kunde fly ifall polisen fick för sig att göra en razzia. Enligt bartendern fanns tidigare rör i väggen bakom baren där spritflaskorna kunde slängas ned så de försvann bortom polisens räckhåll. De hålen är dock borta sedan länge.

Här ligger stället:

En cool, historiskt genuin och annorlunda bar, som också har egenheten att servera drinkar och vin i koppar. Den kvalar helt klart in i New York-guiden, får se om jag kan få till en recension framöver.

Jag känner mig inte helt på topp idag på grund av den här förkylningen. Men jag ska i alla fall jobba några timmar nu på eftermiddagen, medan jag väntar på en rörmockare som ska fixa stoppet i duschen. Så får vi hoppas att jag piggnar till lite inför ikväll, då nästa kompis dyker upp.

In this article