2397

ROCKAWAY BEACH, QUEENS. Ännu i oktober går det utmärkt att bada i Rockaway. Dessutom har du stället mer eller mindre för dig själv, till skillnad från under högsäsongen.

Rockaway (karta) är en långsmal ö i väst-ostlig riktning strax söder om fastlandet som utgör Brooklyn och Queens i New York. Själva Rockaway hör till Queens, och Rockaway Beach är ett av områdena på ön. Själva stranden sträcker sig flera kilometer och har fin sand och öppen horisont ut mot Atlanten. Enligt en internetkälla har Rockaway USA:s längsta strand, det lär åtminstone vara en av de längsta.


New Yorks parkmyndigheten har mer information, läs här.

 

Allt är dock inte frid och fröjd. Rockaway drabbades hårt av stormen Sandy 2012 och ännu i oktober 2013 var återuppbyggnaden långt ifrån klar. Det hjälper kanske inte att delar av Rockaway är relativa låginkomstområden, med bostadshus som inte sällan är rätt slitna och en omkringmiljö som är ganska skräpig.

Surfare håller gärna till vid Rockaway Beach, även om vågorna ofta inte är speciellt höga. Om du kommer ”off season” för ett bad så har stranden just inte så mycket mer att bjuda än just strand och hav. I samhället ovanför finns en del restauranger, surfershops och annan service.

 

Tunnelbanans linje A och S går ända ut till Rockaway. Det går även färjor från Pier 11 på Manhattan.

Inflygningen till JFK-flygplatsen i Brooklyn går rakt övder delar av Rockaway, med hög ljudnivå när maskinerna sveper in lågt över beachen med landningsställen nerfällda.

 

Till New York-guiden

 


Visa Bäst i New York på en större karta

 

 

In this article