1561
1561

newyork-logoFREDAG — Om sex timmar lyfter min flight från JFK Airport till Stockholm Arlanda för en dryg veckas Sverigevistelse. Ser riktigt mycket fram emot det. En rad grejor som ska ordnas: min gamla Cheva ska hämtas från verkstad och besiktigas, båten ska vårrustas, jag ska på möten på tidningen, träffa folk, åka till Linköping och hinna ta en öl eller två. Det är nästan så det blir stressigt.

Har jobbat in i kaklet idag, fredag, och inte hunnit packa än. Men det går väl rätt fort. I morse var jag på ett pressmöte hos svenska FN-missionens kontor på 46:e våningen i en skrapa i midtown. Så här bra utsikt har man därifrån (se även bilden ovan):

Tre mobilbilder med utsikt från svenska FN-missionens kontor på 46:e våningen i en skrapa vid 47:e gatan, 2:a avenyn, New York City.
Tre mobilbilder med utsikt från svenska FN-missionens kontor på 46:e våningen i en skrapa vid 47:e gatan, 2:a avenyn, New York City.
Jolie i FN.
Jolie i FN.

Därefter höll Angelina Jolie (lilla bilden), skådespelerskan som också är FN-ambassadör i flyktingfrågor, ett anförande i FN:s säkerhetsråd om samma råds oförmåga att hantera flyktingkatastrofen i Syrien.

Jag hann dit en sväng och skrev den här snabbstoryn från säkerhetsrådets möteslokal inne i FN-komplexet.

VIDEO Angelina Jolies tal i FN på fredagen

Knappt hade jag kommit hem förrän Frihetsgudinnan (eller Frihetsstatyn som jag tycker den ska heta) evakuerades efter ett bombhot och en misstänkt låda.

Jag hjälpte en kollega i Stockholm skriva lite om det också, se här.

Och igårkväll satt jag bland annat och skrev den här storyn om USA:s nya justitieminister, Loretta Lynch, som tillslut röstats igenom av senaten efter fem månaders väntetid och kan efterträda Eric Holder.

MER LÄSNING Holder får inte avgå

Hela veckan har för övrigt varit ett enda långt maraton av skrivande, jag har haft en hög artiklar och reportage som blivit liggande på grund av resor hit och dit. Nu har jag betat av allt utom en grej, men den får helt enkelt ge sig till tåls tills i början av maj då jag är tillbaka i New York.

Förresten, i onsdags hann jag och några kompisar även med en barrunda i Redhook, Brooklyn, dels på BBQ-stället Hometown, dels på klassiska baren Sunny’s. (Mer om Sunny’s inom kort på New York-guiden.)

I Redhook, ett av Brooklyns mer originella kvarter nära hamnen och East River, tog jag de här fina bilderna:

En gammal jänkare parkerad i närheten av Sunny's bar, Redhook.
En gammal jänkare parkerad i närheten av Sunny’s bar, Redhook.
Två gamla fina jänkare på en gård i Redhook, Brooklyn, i april 2015.
Två gamla fina jänkare på en gård i Redhook, Brooklyn, i april 2015.

Nu återstår en rask packning av väskan innan bilen kommer och hämtar mig klockan 19.

(Förresten, missa inte att kolla mina direktuppdateringar från mobilen under Sverigeveckan på minibloggen Händer just nu.)

In this article