1406
1406

newyork-logo-frilagdFREDAG — Någon knackar mig lätt på handleden och påpekar för mig att jag suttit framför datorn för länge. Det är den hittills mest konkreta förändringen som mitt exemplar av Apple Watch inneburit, Apples mobilklocka som jag fick levererad härom dagen.

Skärmdump från Apple Watch.
Skärmdump från Apple Watch.

Jag ägnade nästan hela torsdagen åt att recensera prylen åt SvD, läs mer om det här. Just det här med att den säger åt mig när jag suttit stilla för länge är faktiskt en bra grej, även om man kan ifrågasätta nyttan med mobilklockor i många andra avseenden.

Det lär väl visa sig om mojängen får någon långvarig positiv effekt på min hälsa. (Min puls, som klockan också håller koll på, är 65 för övrigt.)

Min Apple Watch.
Min Apple Watch.
Från Battery Park ser man nästan hela nya WTC-skrapan. Foto: Erik Bergin
Från Battery Park ser man nästan hela nya WTC-skrapan. Foto: Erik Bergin

En annan grej som man kan notera här i New York är att observationsdäcket till One WTC, den nya superskrapan Freedom Tower som ersatte tvillingtornen på södra Manhattan, öppnade fredagen den 29 maj för allmänheten. Utsikten antar jag är fantastisk (har inte varit där ännu), men framför allt är jag sugen på att åka hissen upp. Hissarna, kallade ”Sky Pods”, är klädda med dyngskarpa LCD-skärmar som under resan mot toppen av skrapan visar en snabb exposé över hur New York – och, tidigare, New Amsterdam – utvecklats under 600 år, från den första kolonialiseringen av européerna till dagens världsmetropol.

Skrev en kortis om det i SvD, läs här.

Här är New York Times film inifrån hissen:

I övrigt drar det snabbt ihop sig till sommarens Sverigeresa. I can’t wait! Att lämna New York i det här präktiga sommarvädret – som varat i snart en månad med temperaturer på 25-30 grader – ser jag visserligen inte fram emot i sig. Men hemma väntar midsommar och båtsemester, och även jobb under juli som jag hoppas bli roligt, så det uppväger troligen avsaknaden av storstadspuls.

Och, om sanningen ska fram, ett New York i 30-gradig värme eller mer och Bangkok-hög luftfuktighet, som det var i torsdags, är faktiskt en aning påfrestande om man har tänkt att uträtta något mer än att hänga i parken.

Uträtta, var det ja. Ett par jobb ska hinnas klart, lägenheten ska städas och en hög praktiska detaljer styras upp. Flygbiljett till Sverige ska införskaffas också, förresten. Och det är bara två veckor kvar. Bäst att sätta fart.

In this article