1534
1534

Det brakar till ånyo i det amerikanska presidentvalet. Två nyheter under söndagen den 24 april resulterade i ännu en sen arbetskväll, som i sin tur trattades ned i ett uppslag i SvD.

Galenskap #1: Donald Trumps utmanare om Republikanernas nominering som presidentkandidat, Texassenatorn Ted Cruz och Ohios guvernör John Kasich, säger nu att de officiellt samarbetar, åtminstone i tre kommande primärval, för att försöka stoppa Trump från att nå det nödvändiga antalet delegater under återstoden av primärvalen, 1 237. Om detta skrev jag en snabb nyhetstext på söndagskvällen som finns här.

[contextly_sidebar id=”XBXMNOntw7uggLDMQqIiNAg9j0GQXajt”]

Galenskap #2: En av USA:s mest konservativa politiska bidragsgivare, miljardären Charles Koch som är god för 44 miljarder dollar, säger i en intervju med ABC News att han tror att demokraten Hillary Clinton kan bli en bättre president än någon av de tre ovan nämnda återstående republikanerna.

– Det är möjligt, svarar Koch på en rak fråga.

Om detta skrev jag ytterligare en text på måndagsmorgonen som du hittar här.

Till papperstidningen vävdes de två nyheterna ihop i en story, som tillsammans med en analys om Bernie Sanders som jag skrivit veckan före såg ut så här i tisdagstidningen:

Uppslaget om den senaste dramatiken i primärvalssäsongen.
Uppslaget om den senaste dramatiken i primärvalssäsongen.
Fotnot: Defcon är den amerikanska militärens beredskapsskala, känd från ett oräkneligt antal Hollywoodfilmer.

Missa inte heller min artikel om den fem primärvalen tisdag den 26 april, inklusive en förklaring kring det märkliga sättet som de republikanska delegaterna i Pennsylvania fördelas på. Finns här.

In this article