53419

New York lider ingen brist på takbarer, och många av dem är bra. En av dessa är Gallow Green på taket till McKittrick Hotel på sydvästra Manhattan (karta).

Baren är ibland trång vid bardisken, där det framför allt är drinkar som gäller. En cocktail kostar $15 och utbudet är hyfsat gott. Sämre är det med öl, så ölälskare borde bege sig någon annanstans.

Om, förstås, det inte vore för att de vill se utsikten, för den är Gallow Greens kanske starkaste kort. Här överblickar du de numera så hippa sydvästra delarna av Manhattan runt Meatpacking, som genomkorsas av parken Highline som byggts uppe på ett avlagt järnvägsspår. Du kan stå på taket och se solen gå ned bortom New Jersey på andra sidan Hudson River.

Maten på Gallow Green har vi inte testat (restaurangen finns en trappa ned), så den som gör det kan gärna lämna ett omdöme här nedanför. Vad vi däremot testat är jazzklubben nere i hotellet, där man kan ramla in på väg ned från Gallow Green frampå småtimmarna när baren där uppe stänger.

Värt att notera är också att den omskrivna, interaktiva teatern No More Sleep huserar precis bredvid ingången till Gallow Green, så en tanke är att bygga en helkväll runt den hemlighetsfulla teatern och baren.

Till New York-guiden

In this article