1813
1813

NEW YORK, LÖRDAG/SÖNDAG — Klockan är strax efter 01 natten mot söndag och jag sitter vid dator och telefon och jiddrar med kabel-tv-internet och andra bestyr. Men framför allt sitter jag i min nya lägenhet på 12:e gatan i East Village, två gator söder om 14:e gatan där jag bott i tre år.

Känns det bra? Ja, absolut. Byter jag upp mig? Nej, definitivt inte. Det här är en minimal one bedroom med kök, sovrum och dass in mot en innegård där fläktar dundrar natten igenom. Lägenheten är dåligt planerad (i praktiken ihopslagen av två små lägenheter enligt det byggsätt de hade i New York för drygt 100 år sedan) och ganska omöjlig att möblera på ett vettigt sätt.

Rätt varmt är det också, så jag har varit och köpt en fläkt som står och går på fullvarv inne i sovrummet.

Dessutom är städningen sisådär, men det ska jag råda bot på så snart jag städat klart på det förra stället.

Men den har onekligen charm, nya lyan. Och jag har vardagsrumsfönstren direkt ut mot nattlivet på 12th Street. Så, sammanfattningsvis, jag har inga problem med att bo här i fyra månader, knappt. Det ska till och med bli riktigt roligt. Tidigare ikväll var två kompisar över, i samband med att de hjälpte mig släpa hit bäddmadrassen, och vi har redan planer på inflyttningsfest 🙂

Jag kommer att sakna 655 East 14th Street i många år framöver. Det var där vi fick vår första gemensamma bostad och det var därifrån vi utforskade New York och lärde oss stadens egenheter.

Men när nu det här äventyret går mot en avrundning så utgör några månader i en klassisk New York-lya på sätt och vis en rolig slutpunkt. Så här ser de ut just nu:

Vardagsrummet med fönster ut mot 12th Street, East Village.
Vardagsrummet med fönster ut mot 12th Street, East Village.
Sängen får plats och lite till.
Sängen får plats och lite till.
En hyfsat onödig korridor.
En hyfsat onödig korridor.
Sovrummet.
Sovrummet.
Ett av två (!) dass. Det andra har jag raskt gjort om till kartongförråd.
Ett av två (!) dass. Det andra har jag raskt gjort om till kartongförråd.
Köket.
Köket.
In this article