2152
2152

STOCKHOLM — Nu är det dags: 14 år efter att jag köpte min lya på Igeldammsgatan 10 så ska den nu säljas. Det känns märkligt okänslosamt trots att jag ägt stället i nästan ett och ett halvt decennium. Men det kan å andra sidan ha att göra med att jag inte bott där på över fyra år. New York har satt spår och vad som är ”hemma” är ett relativt begrepp.

I tisdags fotograferades stället av en mäklarfirma. Bilderna här nedanför är inte mäklarens utan mina egna.

Men i vilket fall drabbas jag återigen av den paradoxala insikten att en bostad aldrig är så fin som strax innan man ska flytta därifrån, bortsett möjligen från just när man flyttar in.

I dessa två rum och kök på 47 kvadrat har många roligheter utspelat sig. Dem ska vi inte lista här, utan bara konstatera att – om jag får säga det själv – lägenheten just nu ser alldeles strålande ut. Kom och köp!

ANNONS Här är annonsen för Igeldammsgatan 10

In this article