1012
1012

MUNKHOLMEN Visserligen är det något vemodigt när mörkret faller tidigare och solen går ner före åtta på kvällen. Men sensommaren har andra fördelar.

En av dem: kräftor.

En annan: den mörka himmelen som ger fantastiska stjärnbilder.

Helgen 24-25 augusti tillbringar vi vid Munkholmen precis söder om Ingarö. En perfekt hamn om man inte vill åka så långt. Vädret var kanon och det blev en fin timme på flybridge på¨vägen hit. Drygt tio båtar i hamnen, 17-18 grader i vattnet och två bad.

Och så var det kräftorna som sagt. Lorenkräftor i vit plastburk på akterdäck, Västerbottenpaj och en liten snaps. Kan det bli så mycket bättre:

Foto: Erik Bergin
Foto: Erik Bergin
Foto: Erik Bergin
Foto: Erik Bergin
Foto: Erik Bergin

När mörkret fallit går jag upp på berget med kamera och stativ och tar de här hyfsat magnifika bilderna. Det hade förstås inte gått om det varit tidigare på året. Så för oss hobbyfotografer har sensommaren och hösten sina fördelar.

Foto: Erik Bergin
Foto: Erik Bergin
Foto: Erik Bergin

Munkholmen (sjökort) är en riktigt fin liten hamn, med stigar som löper runt den runda viken. Det är dock snårig terräng inåt skogen så man kommer inte speciellt långt. Hamnen är ofta rätt full såvida det inte blåser västligt, då är den komplett oduglig.

Sjökort: Eniro
Foto: Erik Bergin

In this article