912
912

NEW YORK — Jag är åter i New York efter en resa genom 7 delstater: South Carolina, Georgia, Alabama, Tennessee, Kentucky, Ohio och, som hastigast, Indiana. Plus New York då förstås.

Totalt har jag kört 1300 miles, vilket blir 2200 kilometer. Uppriktigt sagt tror jag att det varit bättre att lägga ut en lite kortare rutt och därmed kunna stanna längre på varje ställe. Inte första gången man begår den missen. Men jag har ändå hunnit se en väldig massa och träffat en hel del människor.

Rutten.

Ett stort syfte med resan var just att träffa vanliga amerikaner. Det gick bra i South Carolina, där jag bevakade primärvalet den 29 februari, samt i Selma, Alabama, där jag besökte 55-årsdagen av massakern vid Edmund Pettus Bridge. Jag hade även tur i Cincinnati, Ohio, en för övrigt oväntat trevlig stad.

Lite sämre gick det i Nashville, Tennessee, där en tornado blåste rakt igenom stan, och Kentucky där jag visserligen såg en massa – inklusive världens största grottsystem – men även hamnade en natt extra i Louisville (där jag inte tänkt stanna alls först) på grund av en lätt magsjuka.

[contextly_sidebar id=”uX4bGJeO4Dw2uYCjBCYSAKknHZ1GPRLB”]

Men det är även ett stort värde att ha sett alla de här platserna jag passerat, om så bara för att kunna beskriva dem i en kommande text. Så på det stora hela är jag nöjd.

Nu återstår ett par dagar i New York igen där jag framför allt ska försöka undvika coronaviruset, som det finns över hundra bekräftade fall av här. Vi får se hur det går.

Klarar jag det, plus undviker en tornado samt kör över 200 mil genom sju delstater utan missöden så är det på sätt och vis också ett bevis för en framgångsrik resa.

In this article