1206

Dagens middagssoundtrack: Mambo no 5, Macareena, King of the road och I cant get you out of my head med Kylie. Nån mer klassiker som jag glömt. Två svenska familjer med tonårsdöttrar satt bredvid och tjejerna gick igång fett på Macareena. Just nu hör jag YMCA i fjärran.

Så till dagens andra ämne. Alla som rest i Sydostasien, särskilt Thailand och uppenbarligen Filippinerna, har sett dem: blekfet europeisk man i självexil, frånskild minst en gång, mellan 45-65. Och med en inhemsk kvinna vid sin sida i åldern ca 18-27 år. Förhoppningsvis över 18 i allafall. Ikväll hamnade jag bredvid ett praktexemplar. Han: blekingedialekt (inget ont om Blekinge för all del), urtvättad blekgul munkjacka, dålig engelska, shorts och med svår rökhosta. Gissningsvis 43-47. Hon en liten söt filippina på ca 21-23. Efter ett tag blir det lite tröttsamt. Undrar vad han betalat och för hur länge.

Idag var en bra dag med kanonväder men jag är trött på européer och sand i alla kläder. Allt tyder på att jag drar vidare imorgon.

EN RESANDE REPORTERS ÄVENTYR.
http://erikbergin.blogspot.com
In this article