946

Sitter pa ett internetcafe med gapande dataspelande ungar. Tror de spelar Counterstrike. Ett javla liv. Har mejlat lite och ska nu kolla upp diverse biljettpriser etc hit och dit. Det som gor planeringen en aning komplicerad just nu ar vadret, eller rattare sagt det mycket ombytliga vadret. Ena timmen ar det sol, nasta duggregn, nasta igen molnigt i storsta allmanhet. Det finns en massa beachresorts harikring, men det kanns lurigt att investera tva dagar pa ett av dem om det inte ar sol. Ska bestamma hur jag ska gora i morgon.

Dumaguete (uttalas ’dumagete’ har jag fatt lara mig) ar en proper universitetsstad med en ca 3-400 meter lang strandpromenad, fast det ar ingen strand man badar vid direkt, hamnen arprecis bredvid. Men stan ligger fint till, och det finns en massa shopping, restauranger etc. Alls icke nagot daligt stalle, skulle fungera bra som utgangspunkt om man ville gora dagsutflykter etc. Som jag skrev tidigare ar det samtidigt valdigt gott om blekfeta europeiska alt. nordamerikanska karlar, inte sallan med de valkanda filippinska kvinnorna med sig, och jag tycker uppriktigt sagt att det inslaget sanker helhetsintrycket av stan. Det kanns inte som ett backpackerstalle direkt.

EN RESANDE REPORTERS ÄVENTYR.
http://erikbergin.blogspot.com
In this article