1402

TAIPEI, TAIWAN. Hittills har Taiwan varit en mening, Made in Taiwan, på teknikprylar samt en historisk händelse: den förra kinesiska ledningen flydde hit när Maos kommunister tog makten 49. (USA dröjde till 70-talet med att erkänna fastlands-kina om jag minns rätt.) Och så är man här! Känns konstigt.

1 us-dollar är drygt 30 taiwan-dollar. Vad blir det i skr? Måste sätta mig o räkna när jag hinner.

Står utanför flygplatsen nu, allt är rent, nytt och inte mkt folk alls trots att det bor över 20 milj på ön. Ska gå in och fixa en karta. Kl är strax före 11. Jag har missbedömt klimatet, det är rätt kallt, 15-18 grader. Måste kanske köpa en tröja. Har bara handbagage, stora väskan hämtar jag i Manilla i övermorgon.

EN RESANDE REPORTERS ÄVENTYR.
http://erikbergin.blogspot.com
In this article