1025

Jag har gått till Harbor View, en restaurang nere vid floden. Här bakom lyser Manilla och strandpromenaden i marsmörkret och jag ska beställa en tresätters med fisksoppa, nån sorts stek och en variant av crepes med mango och glass (se bild). Samt bira. Ett snabbt överslag ger: ca 200 skr.

En sak är säker: jag vill inte åka hem imorgon. Filippinerna var helt rätt val. Jag är nöjd med i stort sett allting och skulle något ha gjorts annorlunda hade det varit att läsa på och planera mer före. Men situationen var sådan att det inte gick.

Allt man normalt åker till sydostasien för finns här. Man har shopping som i Hongkong, strand som i Thailand och Malaysia, stökig storstad som Bangkok och väldigt lätt att komma i kontakt med folk som i hela regionen, undantaget kineserna i viss mån. Jag är ändå glad att det blev två dagar i Taipei, även om jag inte planerat det heller så noga.

Indonesen har jag inte varit i. Kanske läge för en bokning till Jakarta. Men jag kan absolut tänka mig åka tillbaka hit också. Nu känner jag faktiskt lite folk här dessutom.

Ok, nu kommer förrätten.

EN RESANDE REPORTERS ÄVENTYR.
http://erikbergin.blogspot.com
In this article