2467
2467

Nobu finns på 25-talet platser över hela världen. Den japanska kedjan har även en restaurang på Hudson Street på Manhattan i New York (karta). Inredningen liknar en sorts moderniserad variant av den traditionella, sparsmakade japanska arkitekturen med rena ytor, pappersväggar och avsaknad av överdåd. På Nobu New York har man istället för pappersväggar satsat på ungbjörkar som avskiljande väggar i restaurangen. Det känns nästan lite svenskt.

Men det är inte för inredningen du kommer dit i vilket fall. Utan för maten. Den är utstuderat läcker, faktiskt någonting av det bästa man kan äta i middagsväg vill vi påstå, förutsatt att du gillar japansk mat över huvudtaget.

 

Vi hoppar direkt till menyns mesta läckerhet – den svarta torsken, Black Cod. Den har marinerat i japansk sisu-sås och troligen ungsbakats i något sött – sirap kanske. Det är gigantiskt gott.

Übergod är även lax-tartaren, som kommer in liten och röd och kyld i en isskål. Alltför liten, visar det sig, särskilt som vi är tre som delar på läckerheten.

Bland de kalla rätterna kan vi även rekommendera Salmon Kelp Roll.

Poängen med Nobu är att beställa in en rad smårätter och dela på dem. Det gör att notan drar iväg – räkna med ett par hundra dollar om ni är två-tre personer.

Till New York-guiden

 

GALLERI NOBU PÅ HUDSON STREET

In this article