2551
2551

Längs en vägg sitter en långhårig karl som ser ut att vara tatuerad i ansiktet med grön färg. Han går klädd i vad som liknar en nordstataruniform från amerikanska inbördeskriget. I baren spelas Johnny Cash. Där på en barstol sitter en snubbe i tuppkam. Och längre in i lokalen, förbi toaletterna och ATM-maskinen, hörs slamret av ett överdistat heavy metal-garageband.

Typisk drink hos Otto's.
Typisk drink hos Otto’s.

Välkommen till Otto’s Shrunken Head, en tiki-bar på 14:e gatan i norra East Village (karta) där du garanterat piggnar till om du hunnit såsa till under middagen.

Vad är en tiki-bar? Ett annat New York erbjuder den här definitionen:

Tänk Hawaii, rockabilly, 50-talssurfing, tatueringar, och väldigt starka drinkar serverade med paraplyer, glitter och exotiska frukter. En tiki-bar är helt enkelt ett ställe där du vill att kvällen aldrig tar slut.

På Otto’s blandas surfer-temat friskt med dödskallar och bastkjolar. Lamporna över baren är blåsfiskar i kulörta färger. Men drinkarna är goda och starka, och det finns ett anständigt om än inte gigantiskt utbud av öl för den som föredrar sådan brygd. Drinkarna kostar mellan 10 och runt 30 USD.

En del av Otto's drinklista.
En del av Otto’s drinklista.

Otto’s är en flitig arrangör av live-evenemang, som till exempel en komediafton första måndagen i varje månad. Musik framförs ofta i barens bakre rum. Mera info finns på Otto’s hemsida.

En kväll på Otto’s Shrunken Head blir på ena eller andra sättet nästan garanterat oförglömlig. Ta med rikligt med kontanter, baren tar bara cash.

Liveband framträder i bakre rummet. Foto: Otto's Shrunken Head
Liveband framträder i bakre rummet. Foto: Otto’s Shrunken Head
Baren.
Baren.
Ett surfande skelett i taket hos Otto's Shrunken Head.
Ett surfande skelett i taket hos Otto’s Shrunken Head.

Till New York-guiden

 

 

 

 

In this article