1142

BUDAPEST. Två timmars flygning från Nyköping tar dig alltså till Ungern och Budapest, som sägs vara en av Europas vackraste städer. Jag vet inte, har bara sett den i mörker ännu – kom vid 18-tiden – men det kan väl stämma.

Har en annalkande förkylning på g, som gör att trycket från flyget i öronen inte släppt helt. Jag går alltså omkring här och hör lite dåligt vilket ger en sorts Lost in translation-känsla, för dem som sett den filmen (ni andra: se den). Budapest verkar i alla fall vara tyst, ren, välskött och med ordning och reda. Manillas diametrala motsats kan man säga.

Här vimlar av turister. Jag gick från mitt hostel, där fingret pekar på kartan, ner till floden. Det tar ca 15 minuter. Sen vek jag av norrut några hundra meter, sedan inåt igen för att hitta en restaurang. Längs hela vägen fanns turister och vid bordet bredvid mitt på det kubanska ställe där jag tog en hawaiipizza och en Erdinger pilsner kom snart ett helt gäng svenska tjejer och slog sig ner.

Vädret är bra och jag gissar att jag knappt behöver rocken imorgon.

Man förväntas tydligen bada när man är i stan så det gör jag kanske endera dan. Det finns en hel drös borgar, broar och andra historiska monument att se. Budapest verkar ha gott om bra klubbar och barer också – tyvärr är jag inte pigg nog ikväll att ta mig an dem. Jag ska istället läsa min Norman Mailer nu och kanske se en film på min portabla video. Saknar fjärr till teven men det är bara skönt att slippa den.

EN RESANDE REPORTERS ÄVENTYR.
http://erikbergin.blogspot.com
In this article