1252


Foto: Bloomberg

Apples nya version av Iphone släpps nu till försäljning, i Sverige enbart hos Telia, i USA hos AT&T. Folk köar utanför butiker för att hinna lägga vantarna på ett exemplar – tekniksajten Gizmondo rapporterar om hundra campare utanför Applebutiken på 59:e gatan i New York. Samma fenomen rapporteras från Tokyo och andra storstäder. En kvinna i Stockholm köade i tolv timmar, visar SvD:s webb-tv.

Här hemma kostar mackapären från 3420 kronor (8 gb minne, det finns 16 också) hos Telia. AT&T:s motsvarande lägstapris är 199 dollar, alltså cirka 1200 kronor med dagens låga dollarkurs.

Om den är värd de pengarna går det att skaffa sig en uppfattning om genom att läsa SvD:s teknikreporter Adam Erlandssons recension av apparaten.

Alldeles bortsett från hur bra eller inte bra själva mobilen är så är det förstås precis den här hypen som Apple är ute efter. Det kan vara bra att komma ihåg också att det inte är ovanligt med barnsjukdomar i de första versionerna av nya teknikprylar, missar som rättas till i senare versioner samtidigt som priset sjunker.

Själv har jag bara testat den nya Iphone 3G i cirka tre minuter. Under den tiden hann mobilen hänga sig när jag skulle surfa.

EN RESANDE REPORTERS ÄVENTYR.
http://erikbergin.blogspot.com
In this article