1083


Här handlar vi kvällskäk på Checkers i en obefintlig håla i Alabama.

ALABAMA: Kontrasten kan knappast bli större: Savannah enda dagen och en håla som heter Nothan, om jag minns rätt, i Alabama den andra. Kompakt bibelbälte. Vi bodde på ett motell – klassiker där man ställer bilen utanför dörren – bredvid en sopkontainer den andra. Fullt med kryp, tillochmed en ödla, på rummet. Trots allt en upplevelse på nåt vis.
Det andra stället vi stannade vid var en babtistkyrka in the middle of nowhere på alabamska landsbygden. Tyvärr var mässan orecis slut och alla – alla vita i välbärgade fordon – höll på att lämna stället. Vi fyra vandrade runt i en öde nybyggd kyrka och tog bilder. En man, kanske en pastor, kom fram och bjöd in oss:
”Glad to see you, glad to see you!” gastade han innan han försvann bort i kyrkobyggnaden.
Även om vi missade själva gudstjänsten så känns det som en upplevelse. Man får en inblick i vad söndagarna i kyrkan betyder för amerikaner i bibelbältet. Halleluljah.

EN RESANDE REPORTERS ÄVENTYR.
http://erikbergin.blogspot.com
In this article