1139

Det här börjar bli till ett dåligt skämt. Satt uppe och skrev och grejade rätt sent igår. När jag var uppe vid fyratiden hade det slutat regna. När jag vaknar idag, också rätt sent, har det börjat igen. Nu är det mera det där gnetande ursvenska regnet mot kompakt grå himmel, inte gårdagens skyfall. Därutöver har strömmen gått i stugan, så allt ligger i halvmörker och min mat i kylen blir ljummen. Tur jag inte hann gå till handelsboden och köpa mjölk. Mina jeans har torkat, men de lär bli blöta igen så fort jag går ut.

Så här sitter jag nu och knappar på batterier. Var det så här Strindberg hade det i sin lilla stuga? Det var det säkert ibland. Fast han hade inte tillgång till SMHI:s prognoser, det har jag. Den lovar bättre väder först i morgon. Men det bättre vädret har jag nästan hellre i Stockholm, måste ändå vara inne i stan på eftermiddagen. Jag ska kolla när nästa båt går för en regndag till, utan ström, har jag ingen lust med.

EN RESANDE REPORTERS ÄVENTYR.
http://erikbergin.blogspot.com
In this article