1083

En av kaparna utanför Somalias kust. Foto: AFP
Utanför kusten till Somalia vid Afrikas östkust pågår just nu ett dramatiskt kapardrama. Väpnade kapare har tagit kontrollen över det ukrainska fraktfartyget Faina som är lastat med kenyanska vapen. Piraterna krävde på söndagskvällen 20 miljoner dollar för att släppa de 21 personerna i besättningen, trots att fraktfartyget är omringat av tre utländska krigsfartyg från bland
 annat USA, rapporterar AFP från Mogadishu.
Bland vapnen ombord finns 33 stycken Sovjetbyggda T72 tanks, som enligt det ukrainska försvarsdepartementet ska gå på export till Kenya.
Kapardramat är ett fint exempel på det lämpliga i att resa någon annanstans än till Somalia. Landet har inte haft en officiell fungerande regering på snart 20 år och är rankat som en av världens farligaste platser. Kusten är ökänd för fartygskapningar.
EN RESANDE REPORTERS ÄVENTYR.
http://erikbergin.blogspot.com
In this article