1191

Foto: Reuters

Många företag saknar regler för hur många och vilka av deras toppchefer som får resa på samma flygplan tillsammans. 16 procent av de 101 företag som tillfrågats i Asien, Europa och Amerika saknade en sådan policy. Av de 84 procent av företagen där sådana regler fanns gällde de bara för det allra översta toppskiktet. 
Undersökningen, som omfattar alltför få företag för att kunna dras några större växlar på, är gjord av The Association of Travel Executives, ACTE, direkt efter nödlandningen av en flygmaskin på Hudsonfloden i New York för någon vecka sedan. 24 höga chefer från en och samma finansfirma uppges, enligt ACTE, ha befunnit sig ombord på den flighten, med svåra effekter om de allihop hade omkommit i kraschen. Det bör påpekas att jag inte lyckats hitta uppgiften om de 24 cheferna på någon annan nyhetssajt, så sanningshalten måste ifrågasättas.
EN RESANDE REPORTERS ÄVENTYR.
http://erikbergin.blogspot.com
In this article