945

Har ägnat en hel del timmar under kvällen till att styra upp semestern (samt smutta på en Indio Cerveza), i varje fall första delen av den. Det är svårt att kombinera målen att se så mycket som möjligt och samtidigt inte stressa till det. Dessutom krånglar Mexicanas flygbokningssajt har jag märkt.

Den ursprungliga planen var att åka buss landvägen till Yucatan, men det skippar jag. För att få lite sol & bad åker jag istället med buss till Acapulco den 20 feb, där jag fixat boende. Inte så värst dyrt men svårt att hitta de bra lägena vid beachen. Kan vara kul att se stället, det lär vara bra hålligång. USA har ju Spring break, det vet man ju hur det brukar gå till.

Tre nätter där, sedan med ett tidigt morgonflyg till Campeche på Yucatan. En trevlig liten kuststad som står uppsatt på Unescos Världsarvslista och som man egentligen borde ägna mer tid kanske. Men planen är istället att ta en eftermiddagsbuss den 24 till Cancun, varifrån man sedan kan lalla nedåt kusten och ta det lugnt. Längre än så vet jag inte. Skönt att ha så här mycket klart iaf, det tar rätt lång tid att fixa allt.

Enligt tesen att inte stressa så har jag förlängt hotellet i Mexico City en natt. Imorgon ska jag åka och kolla på Teotihuacan (se bilden, som jag lånat från nätet nånstans), en mäktig ruinstad några mil norr om Mexico City. Såvitt jag förstår vet man rätt lite om vilka som en gång bebodde den och varför de så plötligt gav sig av. Det går arrangerade bussturer dit men jag har inte bokat nån utan räknar med att nyttja kollektivtrafiken (t-bana + buss).

Tjenamors.

EN RESANDE REPORTERS ÄVENTYR.
http://erikbergin.blogspot.com
In this article