862

TULUM. En dryg timme söderut från Playa del Carmen ligger Tulum, mest känd för Mayaruinerna som tornar på en klippa vid Atlanten. En bit söderut från ruinerna ligger små bungalowhotell på rad längs en helt magnifik vit strand med azurblått vatten utanför. Där är jag nu. Vågor slår in stillsamt mot beachen i en svag beach. Nära vattnet stpr liggmadrasser uppställda, bredvid dem en sorts ställning där man kan ligga och gunga sakta i skuggan. Åt båda håll, rader av bungalows med längs små stigar som snirklar sig fram mellan palmer och djungelväxter. Alldeles bakom mig vid stranden där jag skriver detta, en bar och en restaurang.

Nedsidan är att boendet är rätt dyrt, 1400 peso för en enkel bungalow med dubbelsäng och eget badrum. Men jag blir nog här två, tre nätter ändå. Mer avkopplande plats får man leta ett bra tag efter. Vill hinna kolla in ruinerna också. En plan är sedan att ta ett inrikesflyg till ev Villahermosa, därefter buss till Mexico City, om det finns tid till det.

Ny bok som jag köpt i begagnadpocketbokhandel: The Boys On the Buss. Om pressens bevakning av Nixon/McGowern-valet 1972.

EN RESANDE REPORTERS ÄVENTYR.
http://erikbergin.blogspot.com
In this article