1175

Precis nu backar Volvobussen ut från plattformen i Veracruz, för att vara i Mexico City om lite drygt fem timmar (den ska inte backa hela vägen förstås). Jag studerade bussparken här minutrarna före avfärd. Bussbolaget ADO som jag åker med den här gången har tre-fyra klasser av bussar/biljetter (liksom Estrella Del Oro som körde mig till Acapulco). Jag har mellanklass nu, med dotterbolaget ADO GL. Då använder de Volvobussar, 3e-klasspassagerarna däremot får åka Mercedes. Vad de überlyxiga resenärerna, som framförallt får en hel meter benutrymme och breda fåtöljer att sitta i, åker vet jag inte men jag kan gissa att det är specialutrustade Volvo med bara tre säten i bredd. I vår Volvo har vi även två dass där bak och en minicafeteria där man kan hämta kaffe. När man går ombord får man valfri dricka samt hörlurar till tv:n. Bussen har träpanel uppe vid bagagehyllorna.

Sitter mitt i ett gäng med tre tonårstjejer som ska bo på hotell i Mex C vid Paseo de la Reforma. De pratar så snabbt och sluddrigt att jag inte begriper nånting.

Veracruz: Det var kul att se stan, känns mera som det ”riktiga” Mexico jfrt med tex Playa del Carmen som dräller av turister. Hade hoppats shoppa men det var faktiskt svårt att hitta några vettiga klädbutiker eller varuhus. Mycket av det som säljs i Veracruz centrum som inte är mat är krimskrams riktat till mexikanska turister. Jag köpte iaf en liten svart portmonä som det står Veracruz på. Stan är rätt sliten men absolut charmig, i guideboken står det att den har något av 50-tal över sig och det tycker jag stämmer. Det centrala delarna klarar man dock på en dryg dag, sen blir det nödvändigt att dra vidare.

Imorgon har jag vikt till lite shopping i Mexico City. Jag kan för övrigt också konstatera att det känns som det vore lagom med ytterligare tre veckor semester just nu.

EN RESANDE REPORTERS ÄVENTYR.
http://erikbergin.blogspot.com
In this article