1033

Oroligheterna i samband med demonstrationerna i Bangkok ökar. En person sköts till döds i en eldstrid i ett bostadsområde i Bangkok på måndagen, rapporterade Associated Press. Totalt har två dödsfall rapporterats, enligt bland andra nyhetsbyrån Bloomberg. En svensk på plats i den thailändska huvudstaden säger till Göteborgs-Posten att han såg skottlossning på bara några meters avstånd
Svenska UD avråder än så länge inte från resor till Thailand, men påpekar att besökare i särskilt Bangkok bör hålla sig undan folksamlingar och demonstrationer.
En Resande Reporter pratade på måndagen med Fritidsresor, där man ännu inte säger sig ha märkt några avbokningar efter att de nya demonstrationerna bröt ut under påsken. Samtidigt är årets högsäsong för Thailandsresor över för svenskarnas del och Fritidsresor kör just nu bara ett flyg i veckan till Phuket, längre söderut i landet.
Flera rapporter tyder på att mililtär och polis än så länge agerat rätt lamt mot demonstranter, som å sin sida bränt en buss och slagit sönder andra fordon och försökt inta regeringsbyggnaden i Bangkok. Oro finns nu för en splittring inom militären där den del som stöder de rödklädda anhängarna till förra premiärministern Thaksin vänder sig mot den falang som vill låta den nuvarande regeringen sitta kvar. Isåfall hotar inbördeskrig i Thailand.
Oroligheterna väntas fortsätta i natt.
EN RESANDE REPORTERS ÄVENTYR.
http://erikbergin.blogspot.com
In this article