Julshow med the Rockettes

24950
24950

Nöjespalatset Radio City Music Hall (50:e gatan/6:e Avenyn) ingår i Rockefeller Center på Manhattan och är ett av New Yorks mera klassiska etablissemang vad gäller shower. Det är också hemvist för den kända dansgruppen The Rockettes, med sina föreställningar där rader av damer svänger med benen på ett sätt som påminner om det glada 20-talet. (Wikipedia: fakta om Radio City Music Hall.)

I fredags var vi på ”the Music Hall” för att se Rockettes julshow – en 90 minuters dans, musik och ljusshow som innebär underhållning för alla åldrar. Jag gillar särskilt leksakssoldaternas vaktparad, som påminner om paraden man sett i alla år i Jul med Kalle Anka på SVT.

Här är en video med den sekvensen:

Showen har sett ungefär likadan ut i många år (videon är från 2009) och är otroligt genomarbetad och väl genomförd. The Rockettes överlevererar i sina välsynkade nummer där alla lyckas agera exakt samtidigt. Dessutom är det inte minst ett nöje att studera alla ljuseffekter i lokalen, med leksakståg som plötsligt tuffar runt uppe i taket, flygande gigantiska snöflingor och annat lattjo.

När man ändå är i närheten kan man ta en sväng förbi Times Square och kolla in den nya gigantiska reklamskylten, lång som en fotbollsplan, som just satts upp (november 2014). Det är den avgjort största skärm jag sett överhuvudtaget, i HD-kvalitet dessutom.

Här är en kortfilm om skärmen, som sitter vid Marriott Hotel på Times Square:

• Kolla in bilderna från Radio City Music Hall och Times Square i galleriet överst (bläddra med pilarna).

In this article