2074


Fjällgatan på Söder i Stockholm i Hitta.ses gatubild-läge. Klicka här och prova själv.

Googles Streetview till Sverige
Senast i februari skrev jag om Google Maps så kallade street view-tjänst, där du med ett klick tar dig ner på gatunivå och kan ”vandra” runt i de städer som sajten täcker in. Då fanns USA och europeiska städer som Paris med, däremot inte Sverige. Men nu inleder Googles Sverigekontor arbetet med att fotografera av även svenska gatumiljöer för att göra dem sökbara, enligt bland annat Svenska Dagbladet och bloggen Streetviewfun.com.

Dessutom har svenska Hitta.se i tysthet sedan i december rullat ut en egen version, kallad Gatubild. Än så länge finns bara Stockholm med, men bilderna håller å andra sidan bättre kvalitet än något jag sett på Google hittills. (Se exemplet ovan, från Fjällgatan på Södermalm, Stockholm – klicka här.) På den undre kartdelen visas var man befinner sig. De fotograferade gatorna är blåmarkerade (se lilla bilden).

”Vi håller på att utvärdera satsningen i Stockholm. Men givetvis ligger det väldigt nära till hands att gå vidare med det till flera städer”, säger Hittas vd Rui Brites de Sousa till SvD.

EN RESANDE REPORTERS ÄVENTYR.
http://erikbergin.blogspot.com
In this article