1024

Det av svininfluensan hårt drabbade Mexico skakas ikväll, svensk tid, av ett jordskalv i storleksordningen 5,8-6 på Richterskalan, enligt uppgifter på måndagskvällen. Nyhetsbyrån TT skickade 18.57 ut ett telegram som talar om svajande byggnader och därefter kom uppgifter om att folk evakueras ur byggnader i huvudstaden Mexico City med 20 miljoner invånare. Enligt ett annat telegram har skalvet sitt epicentrum cirka 25 mil söder om huvudstaden, nära staden Tixtla. Inga uppgifter om eventuella dödsoffer har kommit ännu.

Svininfluensan gör nu samtidigt att flygtrafiken till och från Mexico skärs ned, bland annat begränsar kommunistregimen på Kuba flygningarna till näraliggande mexikanska destinationer. Utbrottet av den svåra influensan får också ekonomiska effekter och riskerar försvåra finanskris och lågkonjunktur. Flygaktier drabbades på måndagen.
Sex svenskar som varit på resa i Mexico och USA testas just nu hemma i Sverige för eventuella svininfluensasmitta , enligt Smittskyddsinstitutet. Enligt SVT på måndagskvällen var faran över för fem av dem. Smittan uppges samtidigt inte vara allvarligare än vanlig influensa. Vaccin saknas däremot.
På måndagen hade UD ännu ingen avrådan från resor till Mexico med anledning av smittan. Tyska UD avråder däremot sina invånare från att resa till Mexico.
EN RESANDE REPORTERS ÄVENTYR.
http://erikbergin.blogspot.com
In this article