993

HUSARÖ. Det tar bara ca 45 minuter från Möja till den betydligt mindre Husarö, vars grusvägar är ännu smalare och där jag inte sett en enda bil. Någon restaurang finns inte heller, den närmaste ligger på Finnhamn, men väl familjen Österman som byggt upp ett helt gäng stugor som hyrs ut. Mest på säsongsbasis dock, och eftersom utbudet av mat i butiken är hyfsat skralt så blir det ingen natt här. Jag ska ta trebåten vidare, eventuellt blir det ett stopp på Ingmarsö där man kan käka. Vädret är inte optimalt, rätt frisk bris och slöjmoln som gör att badvädret försvinner. I alla fall från klippan där jag är nu.

Frågade en öbo om möjligheterna till boende på Husarö, det var han som rekommenderade familjen Österman (som jag inte såg till nånstans). Tänkte att jag skulle uppdatera mig om vädret också, så jag frågade om den senaste prognosen. Som öbo i Stockholms yttre skärgård antar man att de granskar hur svalorna flyger (högt = högtryck, lågt = lågtryck etc), åt vilket håll vassen svänger, färgen på rönnbären eller något annat obegripligt. Men icke. Han slår istället upp sistasidan i Aftonbladet och granskar den säkert 24 timmar gamla väderkartan där.
– Jo det ser bra ut, här är allt lite soligt och 24 grader.
EN RESANDE REPORTERS ÄVENTYR.
http://erikbergin.blogspot.com
In this article