2547
2547

Det finns väsentligt fler bloggar än det finns bra och intressanta bloggar. Det är i alla fall min åsikt. Jag läser väldigt få bloggar, såvida jag inte letar information inom något specifikt ämne, och följer ännu färre.

Men då och då snubblar man över guldkorn på nätet. Som den här, Cabs Are For Kissing, en blogg skriven av taxichauffören Eugene Salomon.

Salomon har kört taxi i New York City sedan 1977. Bloggen handlar om allt han varit med om under alla de åren – människor han mött, kunder han förfasat sig över eller haft roligt med, folk som haft sex i baksätet, smitit från notan, spytt i bilen, människor som skällt på varandra, använt Eugene som terapeut eller som låtit Eugene själv använda dem som terapeut. Kändisar, alkoholister, politiker, unga, gamla. Och utanför Eugenes bilfönster har New York förändrats – dag för dag, år för år.

Cabs Are For Kissing är numera en rätt känd blogg och har även kommit ut som bok. Den omnämndes i en artikel i New York Times i mars 2015 om sex i baksätet på stans cirka 13 000 gula taxibilar, en aktivitet som misstänks bli mindre vanlig nu när allt fler använder alternativa taxitjänster som Uber, där resenärerna plötsligt inte är anonyma inför chauffören.

Sådana äventyr, och mycket annat, finns att läsa på Eugenes taxiblogg, en verkligt unik källa till berättelser om och från New York City. Varning: Det är lätt att bli sittande framför bloggen länge, när du egentligen borde göra annat.

* * *

För övrigt: Så här ser New York ut idag, den 5 mars, samtidigt som de första rapporterna om vårväder i Stockholmstrakten börjat dyka upp i sociala medier:

Första avenyn, Manhattan, den 5 mars 2015.
Första avenyn, Manhattan, den 5 mars 2015.

MER OM NEW YORK: Till New York-guiden

In this article