1110


Här kör bilen – inne i Google
Det är så knäppt att det bara måste noteras: Nu finns en bilsimulator till kartprogrammet Google Earth. Plug in-programmet du behöver finns både till Windows och Mac och gör att simulatorn fungerar även direkt i webbläsaren (se bilden här ovan).

Så här funkar det:
Klicka på den här länken och ladda ned programmet i din dator enligt anvisningarna. När du laddar om sidan i webbläsaren kommer du till ”simulatorn” där du fyller i startadress samt destination och klickar ”Start”. Vips dyker en liten bil upp som kör sträckan i 3D-miljö. Jag har bara provat på Macintosh men det borde fungera likadant på en PC.

Vad man ska med funktionen till är en smula oklart, men kul är det. Obs att du kan öka farten på färden, däremot inte styra själv.

Än märkligare är sajten där du bland annat kan navigera fartyg – direkt i din webbläsare (se bilden nedan), med hjälp av Google Earth, som numera kan integreras direkt i webbläsaren utan att behöva laddas ner i datorn. Testa båtsimulatorn genom att klicka här.

EN RESANDE REPORTERS ÄVENTYR.
http://erikbergin.blogspot.com
In this article