1306


Indien adderas till min resplan
för Australien/Asien-trippen 2010
Har ägnat en hel del av denna måndag (förutom att ta en joggingtur samt researcha boende på Fiji) åt att kolla biljetter och datum till den del av resan som handlar om Dhaka och Bangladesh. Numera handlar den även om ett par veckor i Indien, sedan jag valt bort sol & bad i Malaysia, där jag redan varit, till förmån för ett nytt land. Fyllt i en indisk visumansökan har jag också gjort idag förresten, det var ingen barnlek.

Till Calcutta, Indien, räknar jag med att ta mig med buss från Dhaka, Bangladesh, en sträckning som tydligen går loss på drygt tolv timmar. Den öppnades med pomp och ståt så sent som 1999 i en ansträngning mellan de båda länderna att förbättra relationerna. Man undrar vad det är för grandios buss de kör där, har inte hunnit kolla upp det ännu. Säkert Volvo som överallt annars, såvida man köper de luxe-biljett.

Men hur som helst är jag mycket nöjd med rutten so far. Riktigt billiga flygbiljetter hittade jag också med Air Asia, ett bra bolag man kan lita på. Enda problemet är att jag får ”backtracka” som det kallas, resa ungefär bakåt samma rutt fast omvänd färdriktning, till Kuala Lumpur, Malaysia, så som planen ser ut nu. Lite dumt, det vore smartare att åka direkt från Indien till Japan. Det kan gå att fixa, ska undersöka det. Kuala Lumpur är å andra sidan en hyfsat trevlig & billig stad. Se tidigare inlägg om Kuala Lumpur från 2007.

En snabb beräkning ger att jag besöker åtta länder under 90 dagar och alltså spenderar i snitt elva dagar i varje land. Samtidigt kan tiden i Malaysia räknas i timmar, ca 36-48, så de dagarna spenderas istället i Australien, Japan och Kina. En rätt bra fördelning tycker jag.

Kartan här nedanför är uppdaterad med de nya detaljerna, ta gärna en titt. Dra i kartan och använd zoom-funktionen i övre högra hörnet – eller klicka här för större karta. En del uppgifter finns också numera på Bergin Media.

View Erik’s 2009-2010 Australia & Asia Tour in a larger map

EN RESANDE REPORTERS ÄVENTYR.
http://erikbergin.blogspot.com
In this article