186578

Ibland känner man att man bara måste äta spring rolls. Så är det bara. A&G Kitchen (karta) har försörjt invånarna i East Village med dumplings, spring rolls och crab sticks i över 20 år. Så de har rutin, vilket man märker när man kliver in i det lilla köket, mest ett hål i väggen, längs Aveny C nära 9:e gatan.

Man behöver inte säga så mycket mer än att maten är utsökt och priserna låga. En vinnande kombination. Menyn är bred, själva har vi mestadels testat de asiatiska läckerheter som finns under rubriken Appetizers. Där kan vi särskilt rekommendera Shanghai Vegitarian Spring Rolls, Shanghai Dumplings och Mozarella Sticks, men det finns ett överflöd av andra asiatiska läckerheter att utforska. Priserna på Appetizer-menyn ligger mellan drygt 1 och 6 dollar per styck. Tre sådana minirätter på två personer utgör en lagom lunch.

Att äta inne hos A&G Kitchen går knappast, det finns bara en väggfast bänk och nägra pallar och dessa är då och då ockuperade av kökspersonalen som står där och viker nya degpaket att lägga i fritösen. Istället tar du din påse och promenerar iväg till kanske Tompkins Square Park ett par kvarter bort mitt i East Village, eller så går du norrut längs Aveny C och kommer så småningom fram till East River. Där finns bänkar och bord för att inmundiga dina nyinköpta kulinariska läckerheter.

Till New York-guiden

In this article