1206


Fyra doser på samma dag
– hittills bara ont i armen

UPPDATERAD: Har nu slagit till på fyra vaccindoser på en och samma dag: Dukoral (som man dricker) mot kolera, Typhim mot tyfoidfeber, hepatit B-vaccin och ovanpå det rev jag av svininfluensan som modet föreskriver. Hittills kan jag rapportera om noll i biverkningar av denna vaccinchock, bortsett från lite ont i högra armen och en aning huvudvärk.

Dagen efter, tisdag, hade värken i framför allt högra armen i princip försvunnit. Igår kväll var jag vansinnigt trött, men om det var en biverkning är svårt att säga. Andra har rapporterat om illamående efter vaccinet men det märkte jag inget av.

Utöver det införskaffade jag anti-moskitomedlet Mygga (aningen billigare på vaccinationscentralen än på Apoteket) som de hade i klibbfri stiftform istället för vattnig roll-on som jag haft tidigare. Vill man inte hålla på och knapra malariatabletter, vilket egentligen inte rekommenderas om man inte ska ut och fullständigt bo i bushen, tipsar de även om myggnät impregnerat med anti-insektsmedel samt att man bor i rum med luftkonditionering.

Jag tog alla doserna hos de effektiva damerna på City Hälsocentral dit jag alltid går och som just fått in en laddning svininfluensavaccin. Den var det rask åtgång på idag, men jag släpp ändå vänta mer än cirka 20 min.

EN RESANDE REPORTERS ÄVENTYR.
http://erikbergin.blogspot.com
In this article